Regio UE Romania Ministerul Turismului Beneficiar Fonduri UE
Marime font

Turismul religios reprezintă un fenomen economico-social, puternic ancorat în viaţa societăţii din Maramureş. Proiectul „Mânăstirea Sfânta Ana – Rohia: Refugiu, liman, oază, un rai sieşi suficient” intenţionează să stabilească, împreună cu actorii cheie implicaţi în industria turistică judeţeană şi prin extensie regională, direcţii strategice ce vor poziţiona turismul în judeţul Maramureş şi implicit în satul Rohia, astfel încât să genereze valoare adăugată, un plus valoric inerent unei revitalizări economice, sociale, cultural-artistice şi turistice, prin construirea unui avantaj competitiv pe pieţe ţintă.

Necesitatea implementării acestui proiect se fundamentează prin faptul că misiunea ANTREC - filiala Maramureş este să trezească în sufletele românilor sentimentele şi virtuţiile creştine, prin păstrarea contactului frecvent cu biserica. În acest sens, judeţul Maramureş, este un centru ecumenic de mare valoare, necesitatea promovării obiectelor de cult din judeţ devenind sprijin atât pentru dezvoltarea turismului religios al zonei cât şi pentru dezvoltarea turismului judeţean, regional şi naţional.

De ce această regiune este considerată unică şi cei care au fost acolo doresc să se întoarcă? Răspunsul un amestec de trei lucruri:

  • peisaje incredibile,
  • oameni cinstiţi
  • şi pur şi simplu o energie specială a locului pe care o simţi imediat, din momentul în care ai pus piciorul pe acest loc.

Natura, oamenii, casele şi bisericile sunt legate spiritual şi au menţinut această legătură până în prezent.

Satul Rohia este locul în care oamenii, dar şi moştenirea culturală şi naturală te cheamă şi te conving că merită să fie vizitaţi.

Acest proiect se adresează celor care, în timp ce se simt bine într-o vacanţă de neuitat, pot ajuta totodată o regiune aşa de specială să îşi menţină specificitatea şi caracterul. Pentru a asigura păstrarea Ţării Lapuşului, este necesar ca ea să nu cadă în uitare. Trebuie ca tinerii să se stabilească, să muncească şi să trăiască alături de familiile lor acolo, fiind conştienţi în acelaşi timp de importanţa moştenirii lor. Turismul cultural poate fi o investiţie reciprocă, ce poate da roade pentru toţi. Bucuria turistului şi cea a gazdei sunt ambele experienţe adevărate.

Implementarea proiectului, prin promovarea obiectivelor de mai sus vor genera valoare adăugată, prin creşterea potenţialului turistic al zonei.

Ţara Lăpuşului are o atât de bogată ofertă turistică, încât singurul lucru care nu este disponibil în limitele acesteia e marea. În rest, regiunea acoperă totul, de la excursii pe munte şi sporturi extreme la turism cultural şi religios, după preferinţele fiecăruia şi în funcţie de anotimp.

Esti aici:   RohiaDespre noi
| + -